GL Aquamare

 

GL Aquamare
"Neva"

Rotu: Risteytys / Vetehishevonen
Syntynyt: 14.8.1908   Skp: Tamma   HHR-

  Neva on äkkipikainen ja arvaamaton olento. Kuten kelpeille ominaista Neva osaa kaikesta karmeudesta huolimatta olla lumoava, mikä tekee tästä vaarallisen. Neva näyttäytyy usein lempeänä ja rauhallisena paksujen jouhiensa alla, mutta älä anna sen hämätä. Kaikessa kauneudessaan tamma voisi syödä sinut vaikka elävältä, jos se niin haluaa. 

  Neva on elänyt läpi vuosisadan, ja on kokenut elämässään paljon. Korvista löytyy niin lohkeamaa, kuin luodin reikä merkkinä siitä, että se on yritetty tappaa. Aika on pehmittänyt niinkin karmivan ja pahan olennon sydämen, että se on päätynyt hakemaan turvaa luontaiselta viholliseltaan. 

  On todennäköistä, että Nevalla on ollut varsa. Vaikkei tamma välitä muiden hevosten seurasta, on se erittäin suojelevainen varsoja ja pienimpiä poneja kohtaan.

  Neva ei ole kenen tahansa ratsu. On sanomattakin selvää, että tamman selkään kiipeäminen on hengenvaaralista. Harvoissa tapauksissa, kun ihmisen ja Nevan sielut kohtaavat, voit turvallisin mielin ratsastaa tammalla. Kyseessä on kuitenkin itsenäinen hevonen, joten olet vain matkustaja, Neva päättää mitä teette. 

  Neva on pääsääntöisesti maastoratsu, sillä tuolta ei hirveämmin löydy mielenkiintoa muihin lajeihin. Käytännössä ei ole olemassa lajia, mitä Neva ei osaisi. Oikean ihmisen kanssa Neva voi suostua jonkinlaiseen yhteistyöhön. Tällöin tammalta voi koettaa pyytää kouluratsastuksen liikkeitä tai vaikka esteen ylittämistä. Jää Nevan päätettäväksi, toteuttaako se ratsastajan toiveet.


Tekijä/Omistaja: Halla Saarimäki   Valmistusvuosi: 2022

Kommentit